Bao Bun resepti vie meidät makumatkalle Aasian suuntaan! Tällä kertaa valmistan reseptin Bao Buneista, jotka ovat Aasiasta kotoisin olevia pehmeitä ja kuohkeita höyrysämpylöitä. Oletko koskaan maistanut? Itse olen syönyt parhaimmat höyrytetyt Bao Bunit keskellä Hong Kongin ruuhkaisia katuja.
Bao Bunit ovat aasialaista katuruokaa.
Bao Bunit ovat noin nyrkin kokoisia pullia jotka syntyvät jauhoista, hiivasta, sokerista, leivinjauheesta, maidosta ja öljystä. Ne ovat koostumukseltaan kuohkeita, maultaan vähän makeita ja väriltään vaaleita. Alkuperäisin Bao Bunit (kutsutaan myös nimeltä Baozi) ovat kotoisin Pohjois-Kiinasta jossa perinteiset Baot näyttävät joko “pusseilta” joissa on laskostus suuaukolla, tai sitten ne ovat täysin pyöreitä ja sileitä palloja. Kun Baot leivisivät Kiinan ulkopuolelle niiden muoto vaihtui taskun muotoiseksi sämpyläksi. Mitä tulee Bao Bunin täytteisiin, niiden sisään mahtuu koko maailman maut. Tunnetuin Bao Bun resepti taitaa tulla Taiwanista ja se on Gua Bao, eli höyrysämpylä täytettynä possunvatsalla.
Tiesitkö että Bao tarkoittaa sämpylää ? Bao Bun on siis suomennettuna sämpylä sämpylä.
Bao Bun resepti teriyakilohella & pikkelöidyillä kasviksilla
Bao Bunit ovat erittäin helppoja ja nopeita valmistaa ja sen vuoksi ne ovat täydellinen ruoka niin lounaalle kuin myös illanistujaisiin. Höyrysämpylät ovat sopivan pieniä kooltaan, joten niitä kannattaa varata 2-3 kpl per syöjä. Vaikka sämpylän koko on pieni, ei mausta kannata tinkiä, sillä Bao Bunin väliin mahtuu maukkaita makuja ympäri Aasiaa. Itse lähdin makumatkalle tälle kertaa Japanin suuntaan ja Bao Bunin (joita kutsutaan Japanissa muuten Nikumaneiksi) täytteet syntyivät lohesta, teriyakikastikkeesta ja pikkelöidyistä kasviksista. Voit halutessasi leipoa itse Bao Bunit ja valmistaa oman teriyakikastikkeen, minä oikaisin mutkat ja ostin valmiit Vaasan Bao Bun höyrysämpylät ja kastikkeen. Jokainen omalla tyylillään.
Bao Bun reseptiä varten tarvitset kaupasta seuraavat raaka-aineet:


Bao Bun resepti ohje, jolla onnistut varmasti:
- Kuutioi lohi ja sekoita joukkoon teriyakikastiketta. Jätä marinoitumaan siksi aikaa kun esivalmistelet kasvikset.
- Valmista seuraavaksi pikkelöidyt kasvikset:
- Pilko porkkana, kurkku ja punasipuli ohuiksi Bao sämpylän levyisiksi suikaleiksi syvään kulhoon.
- Kiehauta kattilassa valkoviinietikka, vesi ja sokeri, niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja kaada sitten suikaloitujen kasvisten päälle. Laita jääkaappiin marinoitumaan hetkeksi.
- Pilko kevätsipulin varsi, chilipalko ja retiisit viipaleiksi. Halkaise lime.
- Paista lohikuutioita paistinpannulla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Laita Bao Bun höyrysämpylät mikroon kuvun alle noin 30-40 sekunniksi.
- Täytä Baot Bunit: aseta pohjalle pikkelöityjä kasviksia ja niiden päälle lohta. Ripottele täytetyn Bunin päälle pilkottua kevätsipulin vartta ja chiliä sekä retiisin viipaleita, seesaminsiemeniä ja korianteria. Halutessasi purista hiukan limen mehua päälle.
- Nauti herkullisista Teriyakilohi Bao Buneista.
Itadakimasu – Hyvää ruokahalua



Katso tästä myös Bao Bun reseptit California ja tulinen tonnikala Baot!
Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa
Anne/ Matkahetket sanoo
Tätä voisi kokeilla, kiitos reseptistä! Maut ja ruoka ovat niin tärkeä osa matkailua itselleni, että hyvin voisi enemmänkin näin korona-aikana makumatkailla kotikeittiöstä käsin. 🙂
Suvi / Suvin matkassa sanoo
Ole hyvä, kannattaa kokeilla 🙂
Pirkko / Meriharakka sanoo
En noin koskaan päädy klikkaamaan ruokajuttuja, mutta tästä bao bunista olin nähnyt juuri jossain muuallakin mainoksen ja uteloitti sen verran, että piti klikata auki! Ehken ihan tästä reseptista innostu, kun lohi ei ole ihan suosikkini, mutta muuten taidan yrittää näitä kokeilla jossain vaiheessa.
Suvi / Suvin matkassa sanoo
No mutta onneksi Baon väliin voi laittaa mitä vain mistä itse tykkää 🙂
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sanoo
Wau mikä herkku! 🙂 Tämä menee ehdottomasti muistiin ja testiin joku päivä. Näyttää niin herkulliselta.
Suvi / Suvin matkassa sanoo
Nämä oli niin herkullisia, kannattaa testaa!
Anna | TÄMÄ MATKA sanoo
Olen näitä muutaman kerran syönyt. Hyvää! Nyt näin kaupassa höyrysämpylöitä myynnissä ja postissa tuli Vaasan Street Food – lehtinen, jossa oli myös ohjeita.
Suvi / Suvin matkassa sanoo
Kyllä, nämä ovat hyviä ja niin helppo valmistaa!
Teija / Lähdetään Taas sanoo
Katsoin näitä jo aiemmin somessa. On niin herkullisen näköisiä. Palaan vielä uudelleenkin poimimaan reseptin!
Suvi / Suvin matkassa sanoo
Palaa ihmeessä, nämä oli kyllä niin herkullisia!