• INFO
    • Etusivulle
    • Suvi Pulkkinen
    • Yhteistyöt kanssani
    • Matkailu
      • Aasia
        • Filippiinit
        • Hongkong
        • Indonesia
        • Japani
          • Tokio
        • Kambodza
        • Thaimaa
          • Bangkok
          • Chiang Mai
          • Koh Samet
          • Myanmar
        • Singapore
      • Amerikka
        • Bahama
        • Key West
        • Kuuba
          • Havanna
        • Meksiko
          • Playa del Carmen
        • Miami
      • Eurooppa
        • Ahvenanmaa
        • Andorra
          • Andorra La Vella
        • Espanja
          • Barcelona
          • Costa del Sol
          • Formentera
          • Fuengirola
          • Granada
          • Ibiza
          • Madrid
          • Malaga
          • Marbella
          • Nerja
          • Pamplona
          • Ronda
          • San Sebastian
          • Sierra Nevada (Granada)
        • Hollanti
          • Amsterdam
          • Delft
        • Islanti
          • Reykjavik
        • Italia
          • Cinque Terre
          • Milano
          • Napoli
        • Latvia
          • Riika
        • Liettua
          • Kaunas
        • Portugali
          • Ericeira
          • Lagos
          • Lissabon
          • Sintra
        • Puola
          • Gdansk
        • Tšekki
          • Praha
        • Ruotsi
          • Tukholma
        • Suomi
          • Hanko
          • Helsinki
          • Lappi
          • Turku
        • Tanska
          • Kööpenhamina
        • Unkari
          • Budapest
        • Viro
          • Tallinna
          • Pärnu
      • Risteilyt
        • Aasian risteily
        • Karibian risteily
        • Ruotsin risteilyt
        • Välimeren risteily
    • Lifestyle
      • Second hand
      • Staycationit
      • Kauneus ja hyvinvointi
    • Reseptit
      • Ravintolavinkit
      • Ruoka

Suvin matkassa

Reseptit, Ruoka · 11.6.2020

Bao Bun resepti: Aasialaiset höyrysämpylät & Teriyakilohi täyte

Bao Bun resepti vie meidät makumatkalle Aasian suuntaan! Tällä kertaa valmistan reseptin Bao Buneista, jotka ovat Aasiasta kotoisin olevia pehmeitä ja kuohkeita höyrysämpylöitä. Oletko koskaan maistanut? Itse olen syönyt parhaimmat höyrytetyt Bao Bunit keskellä Hong Kongin ruuhkaisia katuja.

Bao Bunit ovat aasialaista katuruokaa.

Bao Bunit ovat noin nyrkin kokoisia pullia jotka syntyvät jauhoista, hiivasta, sokerista, leivinjauheesta, maidosta ja öljystä. Ne ovat koostumukseltaan kuohkeita, maultaan vähän makeita ja väriltään vaaleita. Alkuperäisin Bao Bunit (kutsutaan myös nimeltä Baozi) ovat kotoisin Pohjois-Kiinasta jossa perinteiset Baot näyttävät joko “pusseilta” joissa on laskostus suuaukolla, tai sitten ne ovat täysin pyöreitä ja sileitä palloja. Kun Baot leivisivät Kiinan ulkopuolelle niiden muoto vaihtui taskun muotoiseksi sämpyläksi. Mitä tulee Bao Bunin täytteisiin, niiden sisään mahtuu koko maailman maut. Tunnetuin Bao Bun resepti taitaa tulla Taiwanista ja se on Gua Bao, eli höyrysämpylä täytettynä possunvatsalla.

Tiesitkö että Bao tarkoittaa sämpylää ? Bao Bun on siis suomennettuna sämpylä sämpylä.

Bao Bun resepti teriyakilohella & pikkelöidyillä kasviksilla

Bao Bunit ovat erittäin helppoja ja nopeita valmistaa ja sen vuoksi ne ovat täydellinen ruoka niin lounaalle kuin myös illanistujaisiin. Höyrysämpylät ovat sopivan pieniä kooltaan, joten niitä kannattaa varata 2-3 kpl per syöjä. Vaikka sämpylän koko on pieni, ei mausta kannata tinkiä, sillä Bao Bunin väliin mahtuu maukkaita makuja ympäri Aasiaa. Itse lähdin makumatkalle tälle kertaa Japanin suuntaan ja Bao Bunin (joita kutsutaan Japanissa muuten Nikumaneiksi) täytteet syntyivät lohesta, teriyakikastikkeesta ja pikkelöidyistä kasviksista. Voit halutessasi leipoa itse Bao Bunit ja valmistaa oman teriyakikastikkeen, minä oikaisin mutkat ja ostin valmiit Vaasan Bao Bun höyrysämpylät ja kastikkeen. Jokainen omalla tyylillään.

Bao Bun reseptiä varten tarvitset kaupasta seuraavat raaka-aineet:

Bao Bun resepti raaka-aineet

Bao Bun resepti raaka-aineet

Bao Bun resepti ohje, jolla onnistut varmasti:

  1. Kuutioi lohi ja sekoita joukkoon teriyakikastiketta. Jätä marinoitumaan siksi aikaa kun esivalmistelet kasvikset.
  2. Valmista seuraavaksi pikkelöidyt kasvikset:
    • Pilko porkkana, kurkku ja punasipuli ohuiksi Bao sämpylän levyisiksi suikaleiksi syvään kulhoon.
    • Kiehauta kattilassa valkoviinietikka, vesi ja sokeri, niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja kaada sitten suikaloitujen kasvisten päälle. Laita jääkaappiin marinoitumaan hetkeksi.
  3. Pilko kevätsipulin varsi, chilipalko ja retiisit viipaleiksi. Halkaise lime.
  4. Paista lohikuutioita paistinpannulla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Laita Bao Bun höyrysämpylät mikroon kuvun alle  noin 30-40 sekunniksi.
  6. Täytä Baot Bunit: aseta pohjalle pikkelöityjä kasviksia ja niiden päälle lohta. Ripottele täytetyn Bunin päälle pilkottua kevätsipulin vartta ja chiliä sekä retiisin viipaleita, seesaminsiemeniä ja korianteria. Halutessasi purista hiukan limen mehua päälle.
  7. Nauti herkullisista Teriyakilohi Bao Buneista.

Itadakimasu – Hyvää ruokahalua

Bao Bun resepti valmistetut Bao Bun lisukkeet

Täytetyt Bao Bunit tarjottimella

Herkullinen Bao Bun hoyrysämpylä naisen kädessä

Katso tästä myös Bao Bun reseptit California ja tulinen tonnikala Baot!

Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa

You might also enjoy

tyttö pizzalla via tribunalissaTäältä löytyy Helsingin parhaat pizzat – Suvin matkassa suosikit
Nuudeli-lihapullakeittoLohturuokaa parhaimmillaan – nuudeli-lihapullakeitto
Pad thai reseptiHerkullinen ja helppo Pad Thai -resepti
« Pala Thaimaata Helsingissä – vietä Aasialainen Spa-päivä Naminassa
Juhannus Tallinnassa – kuvia & kuulumisia matkalta »

Kommentit

  1. Anne/ Matkahetket sanoo

    15.6.2020 15:45

    Tätä voisi kokeilla, kiitos reseptistä! Maut ja ruoka ovat niin tärkeä osa matkailua itselleni, että hyvin voisi enemmänkin näin korona-aikana makumatkailla kotikeittiöstä käsin. 🙂

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      24.6.2020 19:12

      Ole hyvä, kannattaa kokeilla 🙂

  2. Pirkko / Meriharakka sanoo

    16.6.2020 22:15

    En noin koskaan päädy klikkaamaan ruokajuttuja, mutta tästä bao bunista olin nähnyt juuri jossain muuallakin mainoksen ja uteloitti sen verran, että piti klikata auki! Ehken ihan tästä reseptista innostu, kun lohi ei ole ihan suosikkini, mutta muuten taidan yrittää näitä kokeilla jossain vaiheessa.

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      24.6.2020 19:13

      No mutta onneksi Baon väliin voi laittaa mitä vain mistä itse tykkää 🙂

  3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sanoo

    18.6.2020 12:37

    Wau mikä herkku! 🙂 Tämä menee ehdottomasti muistiin ja testiin joku päivä. Näyttää niin herkulliselta.

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      24.6.2020 19:14

      Nämä oli niin herkullisia, kannattaa testaa!

  4. Anna | TÄMÄ MATKA sanoo

    20.6.2020 08:14

    Olen näitä muutaman kerran syönyt. Hyvää! Nyt näin kaupassa höyrysämpylöitä myynnissä ja postissa tuli Vaasan Street Food – lehtinen, jossa oli myös ohjeita.

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      24.6.2020 19:14

      Kyllä, nämä ovat hyviä ja niin helppo valmistaa!

  5. Teija / Lähdetään Taas sanoo

    20.6.2020 12:46

    Katsoin näitä jo aiemmin somessa. On niin herkullisen näköisiä. Palaan vielä uudelleenkin poimimaan reseptin!

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      24.6.2020 19:15

      Palaa ihmeessä, nämä oli kyllä niin herkullisia!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

About Me

Suvi

Ihanaa että löysit tiesi mun blogiin!Kirjoittelen tänne aiheista jotka ovat sydäntäni lähellä, kuten hyvinvoinnista, hyvästä ruoasta ja tietenkin matkustelusta, joka on mun suuri intohimo.

Kategoriat

Mitä mielessä?

Rantapallon matkakumppani

suvin_matkassa

Matchalatteja lipittävä neljäkymppinen 🍵
Matkoja, ruokaa & second hand kierroksia ympäri maailman 🌏 Matkavinkkejä sulle 🫶

Makumatka Georgiaan - tätä ravintolaa voin todel Makumatka Georgiaan - tätä ravintolaa voin todella suositella sulle 🍽💫Mainos / illallinen saatu @gastrohubhelsinkiMitä saa kun kolme ystävää istuu ison pöydän ääreen maistelemaan itselleen uusia annoksia ja makuja? No äärimmäisen hauskan ja herkullisen illan georgialaisen ruoan parissa. Tilttiin pöytä täyteen eri alku-ja pääruoka annoksia, niin päästiin todella sukeltamaan uusien makujen pariin maistelemalla vähän kaikkea.Mun lemppariannoksiksi nousi khinkali nyytit, hatsapuri, valkosipulilla maistettu kana ja ah, jälkiruoan suussa sulava juustokakku. Maisteltiin myös paikallisia viinejä, ei huonoja nekään.Kaiken kaikkiaan erittäin maistuvaa ja täyteläistä ruokaa 👍Ootko sä koskaan syönyt georgialaista ruokaa? Jos et, niin täältä @gastrohubhelsinki on hyvä aloittaa tutustuminen!Kiitos kivasta dinneriseurasta @stiinan_makuja_ja_matkoja
ja @lahdetaantaas 🩷#ravintola #helsinki
2 ravintolavinkkiä Kööpenhaminaan🍵🥯Kööpenhamina on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita ja nämä kaksi kivaa paikkaa löysin viime reissulla joita voin sulle suositella▶️ Ota muuten tili seurantaan jos haluat jatkossakin nähdä mun matkavinkit🍵 @lillepetracafe syötiin aamupalaksi avokadobowl marjoilla ja granolalla ja hapanjuurisämpylää pitkään kypsytetyllä juustolla ja vispatulla voilla, jossa oli mukana hunajaa ja pistaasimurua. Ah, tämä oli niin ihanaa!🍝 @restaurantpluto syötiin dinneri, alkuruoaksi jaettiin suolainen vohveli jonka päälle oli kasattu ilmakuivattua kinkkua ja manchengokreemiä ja tartar. Pääruoaksi söin ragupastaa ja kaveri kalaa. Oli hyvää ja ravintola tosi tunnelmallinen.#kööpenhamina #copenhagen #copenhagenfood
Life lately 🍂💜☀️Tällä viikolla ihana Life lately 🍂💜☀️Tällä viikolla ihana aurinko yllätti ja lämmitti niin että istuin terassille skumpalle, löysin kotikulmilta uuden kahvilan mistä saa sushi sandwicheja ja matchaa, oon käynyt salilla, juossut lenkkejä ulkona ja herkutellut perheen kesken ihanaa italialaista ruokaa. Aika täydellinen syyskuun eka viikko 🫶1. Juhliin lähdössä & terassiskumpilla
2. Ruskea taitaa olla mun tän hetken lemppariväri, onneksi se sopii hyvin yhteen mun toisen lempparin, vaaleanpunaisen kanssa
3-4. @supear_hel oli ihana uusi löytö
5. Eka lenkki kevään naisten10 jälkeen heti nyt syyskuussa
6. Segreton illallinen yllätti positiivisesti
Bye bye kesämekot 👋😢Mä saan usein kysely Bye bye kesämekot 👋😢Mä saan usein kyselyitä mistä ostan mekot mitkä vilahtelee mun matkavideoilla. Ne on lähes kaikki second handina ostettuja, mikä on mun mielestä ehdottomasti paras tapa ostaa vaatteita, joita käyttää vain muutamina viikkoina vuodessa. Tosin ostan kyllä arkivaatteitakin paljon käytettynä.Tänä kesänä nämä neljä Vinted aarretta on ollut mulla kovassa käytössä ja nyt niin tylsää että syksy tulee ja on aika pakata nämä hetkeksi talvisäilöön. Nyyh.#secondhandfashion #tyyli #mekko
Hello September🍁🍂#manifesting #leveluplife Hello September🍁🍂#manifesting #leveluplife #lockin
Life is short and the world is wide 🌏💫 Life is short and the world is wide 🌏💫
mainos @welovecruisesfinland IHANA RISTEILYPÄIVÄ mainos @welovecruisesfinland IHANA RISTEILYPÄIVÄ MYKONOKSELLA 🇬🇷🧿🩵Tätä päivää meidän Välimerenristeilyllä en kyllä unohda ikinä! Vuokrattiin päiväksi Mykonoksella mönkkäri ja tutkittiin sillä saarta koko päivä. Käytiin saaren eri rannoilla ja kylissä ja pysähdyttiin lounaalle pienelle maatilalle.Laivallan kruunattiin päivä vielä herkullisella illallisella, katsottiin laivan show ja taas niin kaunis auringonlasku. Ihan paras risteilypäivä 🚢💙#welovecruisesfinland #celebritycruises #celebrityascent #cruise #matkailu
Sun on tallennettava tää hotelli muistiin jos oo Sun on tallennettava tää hotelli muistiin jos oot suunnittelemassa lomaa Albanian Sarandassa!▶️ Ja ota tili seurantaan niin näet mun matkavideoita jatkossakin!Mä rakastin lomailla täällä ja etenkin meidän ihana parvekenäkymä, hotellin oma ranta & kirkas meri johon pulahtaa teki lomasta täydellisen. Eikä pidä unohtaa ihanaa aamupalaa, täynnä Albanialaisia ruokia. Kukapa ei halua aloittaa loma-aamuja lettukasoilla 😍🥞📍hotelli on Vila Era Beach hotel
@vila.era.official
Follow on Instagram
Design by SkyandStars.co

Copyright © 2025