Yum Woon Sen lasinuudelisalaatti resepti on sinulle, joka rakastaa thaikeittiön makuja ja haluat raikasta ja kevyttä syötävää. Ruoka on mielestäni yksi paras asia matkustaessa, kun pääsee maistelemaan ja kokeilemaan uusia makuja maailmalla. Rakastan Aasialaista, varsinkin Thaimaalaista ruokaa, ja kaikki nuudeliruoat ovat suurinta herkkuani. Pidän myös ruoanlaitosta ja nyt haluankin pistää jakoon yhden lempireseptini, nimeltään Yum Woon Sen.
Yum tarkoittaa Thain kielellä tietyn tyyppistä salaattia, Woon Sen tarkoittaa lasinuudeleita, joten suomennettuna resepti on ihan vaan lasinuudelisalaatti.
Yum Woon Sen lasinuudelisalaatti resepti – tarvitset seuraavat ainesosat:
- Lasinuudeleita
- 8 kpl kuivattuja katkarapuja (löytyy etnisistä marketeista)
- 1 kuivattu chili (tai enemmän/vähemmän makusi mukaan)
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- 1/2 sipuli
- 1 sellerin varsi
- 150 grammaa porsaan jauhelihaa
- 6 isoa katkarapua (olen myös käyttänyt pakaste katkarapuja)
- korianteria
- paahdettuja maapähkinöitä (itse käytän suolapähkinöitä)
Kastikeainekset:
- 2 rkl kalakastiketta
- 3 rkl puristettua limen mehua
- 2-3 tl sokeria
Kastike koostuu makean, kirpeän ja suolaisen yhdistelmästä, joka on hyvin tyypillistä Thai keittiössä.
Yum Woon Sen lasinuudelisalaatin tekeminen on helppoa, seuraat vain seuraavia ohjeita:
- Laita ensin nuudelit likoamaan huoneenlämpöiseen veteen.
- Tee seuraavaksi kastike erilliseen kippoon. Yhdistä kalakastike, limen mehu ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Maista ja lisää makeaa, kirpeää, tai suolaista oman makusi mukaan.
- Liota kuivattuja rapuja noin 5 min, ja sitten pilko ne kuivatun chilin kanssa pieneksi hakkelukseksi.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, sipuli viipaleiksi ja selleri palasiksi.
- Paista jauheliha pannulla ilman rasvaa.
- Paista katkaravut (jos käytät raakoja isoja) pannulla.
- Sekoita rapu-chili hakkelus, tomaatit, sipuli, selleri, jauheliha ja katkaravut kulhossa.
- Lisää lasinuudelit kiehuvaan veteen. Nuudelit muuttuvat läpinäkyviksi, eli valmistuvat, noin 1,5 minuutissa. Joten ole tarkkana heti kun vesi alkaa uudelleen kiehumaan.
- Kaada nuudelit siivilän läpi (katso että kaikki ylimääräinen vesi lähtee niistä) ja nosta ne kulhoon kaiken muun päälle.
- Kaada kastike nuudeleiden (koska niissä ei ole mitään ominaista makua) päälle. Sitten sekoita / nostele aineksia keskenään.
- Anna seistä hetki, jotta maut imeytyvät ja tasaantuvat.
- Siirrä tarjoiluastiaan. Pyri asettelemaan annos niin, että nuudelit ovat pohjalla ja muut ainekset päälle (tämä vain ulkonäön vuoksi).
- Päälle vielä korianteria, sekä pähkinöitä tasapainottamaan hapokkuutta ja tulisuutta.
- Tarjoile huoneenlämpöisenä tai kylmänä.
- Nauti!
Katso täältä myös herkullinen Pad Thai -resepti täältä
Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa
Vastaa