• INFO
    • Etusivulle
    • Suvi Pulkkinen
    • Yhteistyöt kanssani
    • Matkailu
      • Aasia
        • Filippiinit
        • Hongkong
        • Indonesia
        • Japani
          • Tokio
        • Kambodza
        • Thaimaa
          • Bangkok
          • Chiang Mai
          • Koh Samet
          • Myanmar
        • Singapore
      • Amerikka
        • Bahama
        • Key West
        • Kuuba
          • Havanna
        • Meksiko
          • Playa del Carmen
        • Miami
      • Eurooppa
        • Ahvenanmaa
        • Andorra
          • Andorra La Vella
        • Espanja
          • Barcelona
          • Costa del Sol
          • Formentera
          • Fuengirola
          • Granada
          • Ibiza
          • Madrid
          • Malaga
          • Marbella
          • Nerja
          • Pamplona
          • Ronda
          • San Sebastian
          • Sierra Nevada (Granada)
        • Hollanti
          • Amsterdam
          • Delft
        • Islanti
          • Reykjavik
        • Italia
          • Cinque Terre
          • Milano
          • Napoli
        • Latvia
          • Riika
        • Liettua
          • Kaunas
        • Portugali
          • Ericeira
          • Lagos
          • Lissabon
          • Sintra
        • Puola
          • Gdansk
        • Tšekki
          • Praha
        • Ruotsi
          • Tukholma
        • Suomi
          • Hanko
          • Helsinki
          • Lappi
          • Turku
        • Tanska
          • Kööpenhamina
        • Unkari
          • Budapest
        • Viro
          • Tallinna
          • Pärnu
      • Risteilyt
        • Aasian risteily
        • Karibian risteily
        • Ruotsin risteilyt
        • Välimeren risteily
    • Lifestyle
      • Second hand
      • Staycationit
      • Kauneus ja hyvinvointi
    • Reseptit
      • Ravintolavinkit
      • Ruoka

Suvin matkassa

Aasia, Indonesia, Komodon kansallispuisto, Matkailu · 25.8.2019

Risteily Komodon kansallispuistossa – päivä 2.

Risteily Komodon kansallispuistossa juttu kaupallisessa yhteistyössä: PT. Flores Komodo tours

On pilkkopimeää ja herään kuiskaisuun joka kuuluu hyttimme ovelta, “morning”. Kello on 5 aamulla ja on aika nousta toisen risteilypäivän ensimmäiseen ohjelmaan. Puen unisena vaatteet päälle ja istun aamiaispöytään, kokki on tehnyt meille pannukakkuja ja Nutellaa. “Syökää, tarvitsette energiaa” – oppaamme Sergio kehottaa. Matkatessamme pienellä veneellä lähisaaren laiturille, on edelleen pimeää, vain taskulamppujen valoja näkyy sielä täällä. Sergio kertoo että edessämme olisi yli 800 rappusen kiipeäminen kukkulan päälle, josta katsoisimme auringonnousun.

Risteily Komodon kansallispuistossa – päivän ensimmäinen kohde: Padar saari

Nousu saaren huipulle kestää noin puolituntia. Viimeisen hiekkarinteen kivuttuani istahdan nurmikkopeitteelle hikisenä ja jalat aivan maitohapoilla. Onneksi nyt ei tarvitse muuta kun istua ja odottaa. Ilma on lempeän lämmin kun auringon ensimmäiset oranssit värit pilkahtavat taivaanrannassa. Hetkessä on jotain todella maagista. Keskityn hetkeen ja maisemaan, en anna ympärillä pyörivien kovaäänisen kiinalaisen turistiryhmän ja ympärillä pörräilevien dronen pilata tätä hetkeä.

Auringon noustua kävelen huipun toiselle puolelle. Edessäni avautuu näkymä Padar-saaren kolmelle eri lahdelle, jossa jokaisessa on eri väristä hiekkaa. Mustaa, vaaleanpunaista ja valkoista. Näkymä on ehkä kaunein mitä olen koskaan nähnyt.

En voi uskoa olevani täällä!

Risteily Komodon kansallispuistossa auringonnousu

Risteily komodon kansallispuistossa Padar saaren maisema

Padar saari komodon kansallispuistossa

Saapuessamme takaisin laivalle, kello lähestyy jo aamu yhdeksää. Aikaisen herätyksen vuoksi, meillä on jo lounas aika. Veneen kokki oli loihtinut herkullista Nasi Gorengia, ja se maistui niin hyvälle aamuisen reippailun jälkeen.

Risteilypäiviimme sisältyi aamiainen, lounas ja illallinen, sekä herkullisia välipaloja, kuten tuoreita vesimeloni-mehuja ja paistettuja banaaneja Nutellan kanssa. Paattimme keittiö näytti ehkä vähän vaatimattomalta, mutta sielä syntyneet ruoat olivat taivaallisia. Parasta Indonesialaista ruokaa mitä söimme koko lomamme aikana.

Ruoka risteilyllä Komodon kansallispuistossa

Risteily Komodon kansallispuistossa – päivän toinen kohde: Pink beach

Ruokalevon jälkeen oli aika suunnata päivän toiseen kohteeseen, Pink Beachille. Rannalle, jonka hiekka on vaaleanpunaista, johtuen punaisen korallin sekoittumisesta valkoiseen hiekkaan. Jos poikaystäväni oli odottanut Komodovaraanien näkemistä, minä olin puolestani odottanut vaaleanpunaisen rannan näkemistä. Ja ranta oli juuri niin kaunis ja hiekka niin vaaleanpunaista, mitä olin kuvissa nähnyt. Ja suureksi iloksi voin myös todeta, kuinka roskaton tämä ja muutkin Komodon kansallispuiston rannat olivat!

Vietimme rannalla hyvän tovin, snorklaillen ja kävellen rantaviivaa pitkin, ennen kun palasimme veneellemme ja jatkoimme matkaa..

Komodon kansallispuisto pink beach

Risteily komodon kansallispuistossa punainen koralli rannalla

Pink beach Indonesia

Otimme suunnan kohti päivän viimeistä kohdetta, pientä hiekkasärkkää keskellä merta. Matkan varrella pysähdyimme vielä Manta point- alueelle, jossa pääsimme seuraamaan Mantoja, eli paholaisrauskuja. Kovien virtauksien vuoksi emme päässeet mereen, vaan seurailimme niitä laivan kannelta. Aluksi niitä oli vaikea nähdä, mutta pian sitä alkoi huomaamaan isoja mustia hahmoja merenpinnan alla.  Miten uskomattomia eläimiä! Olin lukenut että voisimme nähdä Mantoja, mutta en uskonut että olisimme niin onnekkaita että niitä oikeasti näkisimme.

Särkkä, jolle rantauduimme oli valkohiekkainen ja pieni. Kuin pala paratiisia joka vain kellui keskellä merta. Merivesi oli kirkkaan turkoosia, ja särkän matalalla rannalla pystyi kahlaamaan pitkälle kohti merta. Merenelämä oli vilkasta, ja näimme satojen värikkäiden kalojen lisäksi kilpikonnia ja pienen hain.

Komodon kansallispuisto rausku meressä

Paratiisiranta komodon kansallispuisto

risteily komodon kansallispuisossa paratiisirannalla kävely

Päivät merellä kuluvat nopeasti ja pimeys laskeutuu päälle jo varhain. Söimme herkullisen illallisen, jonka jälkeen oli taas aika vetäytyä kannelle katsomaan auringonlaskua, viimeistä sellaista tällä venematkalla. Siinä auringonlaskua ihastellessa, en voinut olla miettimättä mitä kaikkea olin nähnyt sen jälkeen, kun olin aamulla seurannut samaisen palluran nousemista horisontista. Päivän kokemukset, kauniit maisemat ja upeat rannat saivat kyllä tuntemaan itsensä niin kiitolliseksi, että pääsee näkemään näin upeita asioista.

Kello taisi olla puoli kahdeksan kun vetäydyimme väsyneinä, mutta onnellisina hyttiin nukkumaan.

Risteily komodon kansallispuistossa auringonlasku

Lue myös juttuni risteilypäivä 1. Komodon kansallispuistossa ja kohtaaminen Komodovaraanien kanssa

Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa

You might also enjoy

Katutaidetta GdanskissaKatutaidetta Gdanskissa – Zaspan 60 muraalia
Uusia kokemuksia TallinnassaPäiväretki Tallinnassa täynnä kaikkea kivaaa
Cinque Terre Manarola6 x upeimmat matkakohteet kesälomalle
« Odotettu kohtaaminen Komodovaraanien kanssa
Paikallisen vinkit: Top 10 nähtävyydet Singaporessa »

Kommentit

  1. Sini sanoo

    26.8.2019 11:20

    Maisemat Padarilla näyttävät kauniilta. Hyvä, kun siellä pinkbeachillä on siivottu, kun kuukausi tai pari sitten törmäsin somessa juttuun, jossa samasta rannasta oli tosi roskainen kuva ja siinä, puhuttiin, ettei paikka olisi sellainen kuin kuvissa näyttää. Mustahiekkaiset rannat näyttävät kyllä hienoilta myös. Törmättiin niihin, kun ajeltiin ympäri Floresin saarta.

    Vastaa
    • Suvi / suvinmatkassa sanoo

      28.9.2019 11:46

      Musta tuntuu että se roskaisuus rannoilla voi olla myös riippuvaista vuodenajoista / merivirroista ja siihen miten niitä huuhtoutuu rannalle. En tiedä, voi olla et se oli myös vaan siivottu. Mutta positiivista oli se, että paikka näytti juuri siltä miltä kuvissa, toivotaan että asia myös pysyy näin.

  2. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sanoo

    26.8.2019 14:45

    En kestä näitä maisemia! 😀 Niiiiiin kovasti toivon, että saadaan järjestymään reissu tuonne vielä tänä talvena kun matkakin on vielä niillä jemmassa meille! 😀 Huh. Auringonnousut tuollaisissa paikoissa on niin kauniita!

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      28.9.2019 11:47

      No en mäkään kestä 🙂 Toivottavast säkin pääset pian kokemaan tämän mahtavan paikan!

  3. Anna | Muuttolintu sanoo

    31.8.2019 00:51

    Samoissa maisemissa tuli seikkailtua viime vuonna, ihan huikee reissu ja lähtisin uudestaan vaikka heti. Mantat jäi meillä tosi näkemättä, vaikka hypättiin kovaan aallokkoon vielä niitä etsimään. Padar ja pinkki ranta taisi jäädä kohokohdiksi.

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      28.9.2019 11:48

      Joo samoin, lähtisin heti uudelleen jos vaan mahdollisuus tulisi eteen! Ja juurikin Padar ja pinkki ranta <3

  4. miiamerissa sanoo

    31.8.2019 21:09

    Vautsi mikä paikka! Kiitos vinkistä, en olekkaan aikasemmin kuullut kyseisestä paikasta. Tuli vahva fiilis, että tonne on joku päivä päästävä 🙂

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      28.9.2019 11:49

      Suosittelen, yksi upeimmista paikoista missä olen käynyt!! Musta tuntuu että munkin on päästävä tonne vielä joku päivä uudelleen 🙂

  5. Outi / Maa Quzuu sanoo

    31.8.2019 21:25

    Ihana Indonesia! Koodin kansallispuistot ovat olleet siitä lähtien haaveissa kun kävimme vuosia takaperin Indonesiassa. Täytyy kyllä myöntää etten tiennytkään näistä vaaleanpunaisista hiekkarannoista. Aivan mahtavan näköistä!

    Vastaa
    • SUVI / Suvin matkassa sanoo

      28.9.2019 11:49

      Ihana Indonesia nimenomaan <3

  6. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sanoo

    2.9.2019 18:38

    Todella kauniita maisemia. Meillä on myös syksyllä risteily Komodon kansallispuistossa osana Indonesian matkaamme. Mielellään tuonne lähtisi kyllä vaikka saman tien. 🙂

    Toivottavasti meilläkin on onnea Mantojen kanssa!

    Vastaa
    • Suvi / Suvin matkassa sanoo

      28.9.2019 11:51

      Ihanaa matkaa Komodolle, toivon että tekin pääsette näkemään Mantoja!!

    • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sanoo

      28.11.2019 22:38

      Nähtiin tosiaan Mantoja. Valitettavasti tuuli jonkin verran ja meressä oli aaltoja, jonka vuoksi niiden näkeminen (ja varsinkin kuvaaminen) oli vaikeaa. Muutamaan kertaan yritettiin hypätä myös veteen niitä katsomaan, mutta ei onnistuttu näkemään niitä enää pinnan alla.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

About Me

Suvi

Ihanaa että löysit tiesi mun blogiin!Kirjoittelen tänne aiheista jotka ovat sydäntäni lähellä, kuten hyvinvoinnista, hyvästä ruoasta ja tietenkin matkustelusta, joka on mun suuri intohimo.

Seuraa mua YouTubessa

Suvin matkassa youTube kanava

Kategoriat

Rantapallon matkakumppani

suvin_matkassa

40+ elämää
Matkoja, matchalatteja, ruokaa & second hand kierroksia ympäri maailman 🌏

Täytyy todeta että tässä hotelliyöpymisessä kaikki Täytyy todeta että tässä hotelliyöpymisessä kaikki mun odotukset ylittyivät!✨️ Tyylikäs hotelli
🛏 Siisti ja kaunis huone
🧖🏼‍♀️ Ihana spa
🍸 Upea kupolibaari & hyvät cocktailit
🍳 Kattava aamupalaOotko sä käynyt jo @nhcollectionhelsinkigrandhansa hotellissa?#hotelli #helsinki
Vuoden viimeinen second hand kierros ja etsinnässä Vuoden viimeinen second hand kierros ja etsinnässä täydellinen asu loppuvuoden juhliin 🪩▶️ Ota tiliseurantaan jos säkin tykkäät kirpparikierroksista!Tällä kertaa kävin Töölön Relovessa & Kampin Moody Mondayssa ja voin todeta että nyt on hyvät juhla-asu valikoimat😍  Löysin monta potentiaalista vaihtoehtoa, haastavinta oli päättää mikä niistä saa pukea mut tän vuoden juhlahumuun✨️Joko sulla on asut valmiina vai vielä etsinnässä?#secondhand #secondhandfashion
#kirpputori  #helsinki
Varoitus, tämä saattaa aiheuttaa pastanhimoa🍝▶️ Varoitus, tämä saattaa aiheuttaa pastanhimoa🍝▶️ Tallenna itelles muistiin ja ota tili seurantaanKäytiin ystävien kesken syömässä Officine Brerassa. Olin kuullut ravintolan viime kesäisestä suositusta lippakioskista hyvää, joten pitihän kivijalkaan auennutta ravintolaa käydä kokeilemassa. Tilattiin listalta alkuruokia jaettavaksi: tartaria, milanolaisia mondeghili  lihapullia, hot honeyssa haudutettua purjoa ja ranuja andalusialaisella kastikkeella. Pääruoaksi söin cacio e pepe pastan ja lisäsin siihen vielä extrana guancialea. Ai että oli niin hyvää! Pasta oli niin täydellisesti keitetty ja maut suussa sulavia. Tämä annos jäi mun himoitus listalle ja sitä on joku päivä mentävä uudelleen syömään😋
Muutenkin Brerassa oli mun mielestä todella kiva sisustus ja tunnelma, sekä huomaavainen henkilökunta. Tykkäsin!Ootko sä käynyt jo @officine.brera ?📍Officine Brera, Telakkakatu 10#helsinki #ravintola #ravintolavinkki
Oi niitä aikoja! Haluun joskus vielä tanssia koko Oi niitä aikoja! Haluun joskus vielä tanssia koko yön täydellä tanssilattialla discovaloissa 🪩✨️#turnthelightsoff #millenial
Pieniä ilon hetkiä viime viikoilta📸1. Second han Pieniä ilon hetkiä viime viikoilta📸1. Second hand löydöt (turkistakki ja Coach laukku) päässyt käyttöön ja ne sopii hyvin yhteen2-3. Aamupalaa Brasserie Lionnessa, missä tunnelma, miljöö ja etenkin heidän gruyeremunakas oli ihania ☕️🍳🧀4. Auringonlaskut joulukuussa 🫶5-8. Herkkuillallisella Ginassa. Söin burrataa, fritti mustekalaa, saltimboccaa ja pannacottaa😋👌9. Jouluvalot tuo sentään vähän tunnelmaa tähän sateen ja pimeyden keskelle✨️10-11. Syömässä Officine Brerassa. Ruoka oli hyvää ja seura parasta. Videota seuraa perästä 🍷🍝
Red Curry dumpling vuoka 🥟😋▶️ tallenna tämä herk Red Curry dumpling vuoka 🥟😋▶️ tallenna tämä herkkuresepti muistiin ja ota mun tili seurantaan!En ole voinut välttyä näkemättä tätä reseptiä ympäri somea ja suurena curryn, dumplingsien ja aasialaisen ruoan ystävänä, mun oli pakko testaa onko tämä yhtä hyvän makuista kun miltä se näyttää. Ja olihan se! Ah, ihanaa aasialaista lohturuokaa joka syntyi hetkessä.En tiedä kuka alkuperäisen reseptin on tehnyt ja variaatioitakin löytyy reseptille yhtä monta kun tekijöitä, mutta tässä mun versio miten sen tein:▪️Vuokaan purkki kookosmaitoa
▪️Sekoita joukkoon pari rkl red curry tahnaa
▪️Joukkoon kevätsipulia ja herkkusieniä
▪️Upota liemeen vielä dumplingsit
▪️Uuniin 200c noin 25 min
▪️Viimeistele vielä korianterilla, chiliöljyllä ja seesaminsiemenilläVaroitus❗️Koko vuoka voi mennä yhdeltä istumalta, on niin hyvää 😋#dumplings #onepanmeal #resepti
Marraskuun asupäiväkirja 💫Pimeä vuodenaika vei l Marraskuun asupäiväkirja 💫Pimeä vuodenaika vei lähes kokonaan värit mun asuista  ja tilalle astui pehmeys, lämpö ja mukavuus. Onneksi joulukuu on nurkan takana, niin voi ruveta lisäämään asuihin kimalletta ja glitteriä 😊✨️Mikä on sun mielestä näistä kivoin asu?
Tallenna tästä muistiin hotellisuositus Riikaan ja Tallenna tästä muistiin hotellisuositus Riikaan ja ota tili seurantaan 💫✔️ keskeinen sijainti
✔️ kiva huone
✔️ super hyvä aamupala
✔️ rentouttava spa
✔️ rooftop baariOikeesti yksi kivoimmista hotelleista missä oon yöpynyt tänä vuonna!📍 Radisson Blu Latvija Conference & Spa hotel#riika #riga #hotelli
Follow on Instagram
Design by SkyandStars.co

Copyright © 2025