• INFO
    • Etusivulle
    • Suvi Pulkkinen
    • Yhteistyöt kanssani
    • Matkailu
      • Aasia
        • Filippiinit
        • Hongkong
        • Indonesia
        • Japani
          • Tokio
        • Kambodza
        • Thaimaa
          • Bangkok
          • Chiang Mai
          • Koh Samet
          • Myanmar
        • Singapore
      • Amerikka
        • Bahama
        • Key West
        • Kuuba
          • Havanna
        • Meksiko
          • Playa del Carmen
        • Miami
      • Eurooppa
        • Ahvenanmaa
        • Andorra
          • Andorra La Vella
        • Espanja
          • Barcelona
          • Costa del Sol
          • Formentera
          • Fuengirola
          • Granada
          • Ibiza
          • Madrid
          • Malaga
          • Marbella
          • Nerja
          • Pamplona
          • Ronda
          • San Sebastian
          • Sierra Nevada (Granada)
        • Hollanti
          • Amsterdam
          • Delft
        • Islanti
          • Reykjavik
        • Italia
          • Cinque Terre
          • Milano
          • Napoli
        • Latvia
          • Riika
        • Liettua
          • Kaunas
        • Portugali
          • Ericeira
          • Lagos
          • Lissabon
          • Sintra
        • Puola
          • Gdansk
        • Tšekki
          • Praha
        • Ruotsi
          • Tukholma
        • Suomi
          • Hanko
          • Helsinki
          • Lappi
          • Turku
        • Tanska
          • Kööpenhamina
        • Unkari
          • Budapest
        • Viro
          • Tallinna
          • Pärnu
      • Risteilyt
        • Aasian risteily
        • Karibian risteily
        • Ruotsin risteilyt
        • Välimeren risteily
    • Lifestyle
      • Second hand
      • Staycationit
      • Kauneus ja hyvinvointi
    • Reseptit
      • Ravintolavinkit
      • Ruoka

Suvin matkassa

Reseptit, Ruoka · 25.8.2017

Lohturuokaa parhaimmillaan – nuudeli-lihapullakeitto

Nuudeli-lihapullakeitto oli yhden illan reseptikokeilu, joka jäi vakkarireseptiksi niihin hetkiin kun kaipaan kunnon lohturuokaa. Pidän erittäin paljon ruoanlaitosta (ja syömisestä), ja välillä eteen tulee niin hyviä reseptejä, ettei sitä voi muuta kun pistää ne jakoon. Niin kuin nyt.

Tätä nuudeli-lihapullakeittoa olen tehnyt jo muutamaan otteeseen. Siinä yhdistyy minun mielestäni raaka-aineiden parhaimmisto, eli chili, korianteri, lime ja kookosmaito. Lisäksi, kaikki nuudelihässäkät ovat lempiruokiani.

8Nuudeli-lihapullakeitto raaka-aineet

Resepti on hyvin helppo, seuraat vain alla olevia ohjeita.

Nuudeli-lihapullakeitto reseptiin tarvitset seuraavat ainesosat:

  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • 1 tl suolaa

Kastikeainekset:

  • 5 cm inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rk öljyä
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 8 dl vettä
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 400g kookosmaitoa

Lisäksi:

  • 100g riisinuudeleita
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl limen mehua
  • 1 l salaattipinaattia
  • 2 punaista  chiliä
  • 1 ruukku korianteria
Nuudeli-lihapullakeitto

Tekeminen on helppoa, seuraat vain seuraavia ohjeita:

  1. Ensin teet lihapullat: sekoita jauheliha, currytahna ja suola, sitten pyörittele suupalan kokoisia lihapullia sivuun odottamaan.
  2. Seuraavaksi teet liemen: kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä kattilassa muutama minuutti, lisää currytahna ja jatka paistamista 1 min. Lisää vesi ja kalakastike, kiehauta.
  3. Lisää lihapullat kiehuvaan liemeen ja kypsennä noin 3 min. Nosta sitten lihapullat pois lautaselle folion alle suojaan.
  4. Lisää kookosmaito, kiehauta liemi,  ja lisää sitten riisinuudelit 4 minuutiksi kiehumaan.
  5. Lisää hienonnettu kevätsipuli ja puristettu limen mehu kattilaan. Lisää myös pinaatti ja lihapullat. Kuumenna ruoka vielä kerran.
  6. Tarjoa hienonnettu chili ja korianteri keiton kanssa.

Sitten ei muuta kun herkuttelemaan! Ja varoituksen sana, koko kattilallinen saattaa huveta yhdellä kertaa!

Nuudeli-lihapullakeitto

Alkuperäisen reseptin olen löytänyt täältä.

Katso täältä myös muut blogin ruokajutut

Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa

You might also enjoy

Acai Bowl ja avokado toastMakumatka Balille – unelmiesi Acai Bowl-resepti
Lohiteriyaki Bao BunitBao Bun resepti: Aasialaiset höyrysämpylät & Teriyakilohi täyte
Makumatkalla kotikulmilla – Kallion parhaat annokset
« Portugali – Päiväretki Penan palatsiin
Päiväretki Tallinnassa täynnä kaikkea kivaaa »

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

About Me

Suvi

Ihanaa että löysit tiesi mun blogiin!Kirjoittelen tänne aiheista jotka ovat sydäntäni lähellä, kuten hyvinvoinnista, hyvästä ruoasta ja tietenkin matkustelusta, joka on mun suuri intohimo.

Kategoriat

Mitä mielessä?

Rantapallon matkakumppani

suvin_matkassa

Matchalatteja lipittävä neljäkymppinen 🍵
Matkoja, ruokaa & second hand kierroksia ympäri maailman 🌏 Matkavinkkejä sulle 🫶

Syksyn lempiasut x 8. Mikä on sun suosikki?Puke Syksyn lempiasut x 8. Mikä on sun suosikki?Pukeutumisessa mut on tehnyt iloiseksi etenkin hameet, hyvät second hand löydöt jotka on päässyt heti käyttöön ja ruskean & punaisen eri sävyt 🤎🩷#ootd
#womensfashion
#secondhandfashion
Second hand löydöt ja miten stailasin ne💫 Mit Second hand löydöt ja miten stailasin ne💫
Mitä mieltä oot mun löydöistä?#secondhand #haul #helsinki
Mistä asioista syntyy sun hyvä sunnuntai?Mulle Mistä asioista syntyy sun hyvä sunnuntai?Mulle sunnuntait on sellaisia reset-päiviä, kun valmistaudun uuteen alkavaan viikkoon. Sillä mikään ei ole musta parempaa, kun aloittaa viikko levänneenä ja hyvällä mielellä.Mun sunnuntaihin kuuluu ulkoilun lisäksi myös kaupassakäynti ja ruoanlaitto, sillä tykkään valmistaa kaikki seuraavan työviikon lounaat ja illalliset valmiiksi, niin arkena ei aikaa kulu sitten niiden  kokkailemiseen. Sunnuntai-iltoihin kuuluu myös kunnon koti-pampering, eli hiustenpesu ja kasvojenhoitorutiinit oikeen pitkän kaavan mukaan, niin on maanantai aamuna sitten ihanan freshinä uuteen viikkoon 🌸Ihanaa sunnuntaita, tee siitä sulle erityisen hyvä🩷
Toisen roska on toisen aarre💫▶️ Ota tili Toisen roska on toisen aarre💫▶️ Ota tili seurantaan jos tykkäät jatkossakin nähdä mun second hand kierroksia ja vinkkejä!Vihdoin pääsin toteuttamaan mun syksyn ekan second hand kierroksen ja ai että miten sille sattuikaan ihana aurinkoinen syyspäivä.
Täydellistä ☀️
Second hand tähdet oli muutenkin kohdillaan sillä tein myös tosi hyviä löytöjä mun kierrokselta. Haluutko että esittelen ne täällä?Kirpparit joilla kävin tällä kierroksella:
🔸️@preportesecondhand
🔸️@kato_secondhand
🔸️@ftavintage
🔸️@relovelifestyle
🔸️@fleasecondhand
🔸️@kaunis.veera
🔸️@labelsecondhandfi#secondhand #helsinki
Syyskuu taitaakin olla yksi mun lempikuukausista v Syyskuu taitaakin olla yksi mun lempikuukausista vuodessa🍁💜Ainakin tänä vuonna se oli täynnä lämpöä ja ihania hetkiä, ja tarjosi pehmeän laskun kesästä uuteen kauteen. Syyskuussa koin kauniita auringonlaskuja ja yhden ihan jäätävän kaatosateen. Esitin mun opinnäytetyön. Koin uusia ravintolakokemuksia, vietin hetkiä ystävien ja perheen kanssa, urheilin paljon ja näköjään otin useita peiliselfieitä. Oon oikeesti nauttinut arjesta, ollut inspiroitunut, energinen ja tosi hyvällä fiiliksellä. Tästä on niin hyvä jatkaa lokakuuhun 💫Millainen sun syyskuu oli?
Elämä on liian lyhyt siihen että syö tylsiä v Elämä on liian lyhyt siihen että syö tylsiä välipaloja. Vai mitä?Viime aikoina mun välipalat on olleet tällaisia chia bowleilta, täynnä kaikkea hyvää🥝🫐🍎🍐 Ne tekee mut myös joka päivä tosi iloiseksi, suosittelen kokeilemaan!Pohja on kaikissa sama: joko kreikkalaista jogurttia, vanilja heraa ja & chia-siemeniä, tai vaniljarahkaa & chia-siemeniä.Päälle voi laittaa vaikka:🎃 pumpkin spice maustetta
🍐 päärynöitä, omenoita
🥝 kiiviä, mangoa
🫐 mustikoita, puolukoita, vadelmia
🥥 kookoshiutaleita
🥜 maapähkinävoita ja granolaa#chiapudding
#resepti
#välipala
Nam! Rentoa Izakaya ruokaa keskellä Helsinkiä 🫶🍣 Jos säkin tykkään japanilaisesta ruoasta niin tallenna tämä paikka muistiin!Kävin syömässä Shinobi nimisessä ravintolassa illallista ja tilattiin kaverin kanssa pöytä täyteen annoksia jaettavaksi. Menulta valikoitui maisteltavaksi  lohisashimia, beef tatakia, yakitori kanaa, edamameja ja riisikakkuja tonnikalalla.Mun mielestä kaikki ruoka oli tosi freshiä ja hyvän makuista, etenkin tuliset kurkut, riisikakut ja sashimilajitelma. 5 annosta ja 2 lisuketta oli riittävä määrä kahdelle hengelle, eikä hinta 50€ per naama (sis. lasit viiniä) ollut yhtään paha näin laadukkaasta ja herkullisesta dinneristä👍
Tänne tuun uudelleen!#shinobi #helsinki #ravintola
✈️💫🪷🍵 ✈️💫🪷🍵
Follow on Instagram
Design by SkyandStars.co

Copyright © 2025