Herkullinen ja helppo Pad Thai, eli paistetut nuudelit ovat ehdottomasti minun suosikkiannos Thaimaalaisessa keittiössä. Se on syy, miksi halusin osallistua kokkauskurssille eräällä Thaimaan matkalla, jotta oppisin valmistamaan sen sekä muitakin Thairuokia kotikeittiössä. Pad Thai on hyvin perinteinen ruoka Thaimaassa, se on maultaan mieto ja koostuu nuudelista, kananmunista ja kanasta, tofusta tai katkaravuista. Pad Thain herkullisuuden salaisuus piilee sen kastikkeessa, joka tuo annokseen makean, suolaisen ja kirpeän maut, sekä pälle ripotelluista pavuniduista ja suolapähkinöistä, jotka tuovat kivaa kontrastia annokseen. Ehdottomasti parhaimman Pad Thai annoksen olen syönyt Bangkokissa katukeittiöstä – Pad Thai onkin tyypillistä Thaimaalaista katuruokaa.
Lue täältä kuinka opin kokkaamaan Pad Thain kokkauskurssilla Thaimaan Chiang Maissa
Viime viikonloppuna oli aika laittaa Thaimaan kokkauskurssilla opitut taidot testaukseen, kun kutsuin siskoni luokseni syömään. Koska kumpikaan heistä ei ole koskaan käynyt Thaimaassa, halusin tuoda pöytään myös toista Thaimaalaista herkkuruokaa, Yum Woon Sen -lasinuudelisalaattia (resepti siihen löytyy täältä).
Herkullinen ja helppo Pad Thai resepti – tällä onnistut varmasti!
Pad Thain tekemistä varten tarvitset alla olevat raaka-aineet ja wokkipannun. Haasteellisin osuus on kastikkeen tekemisessä, sillä sen maku on saatava kohdilleen. Maista kastiketta sekoitettuasi ainekset yhteen. Kaipaako se mielestäsi lisää makeutta, suolaisuutta tai happamuutta? Yritä saada kastikkeen maku balanssiin oman suutuntumasi mukaan. Loput reseptistä hoituukin sitten helpommin, noudata vaan ohjeita kohta kohdalta.
Reseptiin (4 henk.) tarvitset seuraavat raaka-aineet:
- 6 rkl öljyä paistamiseen
- 200-300g kiinteää tofua (voit halutessasi tehdä Pad Thain myös kanalla tai katkaravuilla)
- 3 salottisipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 300g riisinuudelia (kuivapaino)
- 12 rkl vettä
- Kourallinen mungopavun ituja
- Maun mukaan kevätsipulia
- 4 kananmunaa
- Kourallinen paahdettuja pähkinöitä
Kastikeainekset:
- 2rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijaa
- 3 rkl sokeria
- 4 rkl tamariinitahnaa

Pad Thain tekeminen on helppoa, seuraat vain seuraavia ohjeita:
- Valmista ensin kastike, pilko kaikki ainekset ja riko kananmunat kuppiin odottamaan.
- Kuumenna öljy vokkipannussa kuumaksi ja lisää pilkottu tofu sekä kevätsipuli. Paista niin kauan että saavat kullan ruskean värin pintaan.
- Lisää sitten valkosipuli hakkelus, jatka paistamista 1 min.
- Seuraavaksi nuudelit ja vesi pannulle ja paista niin kauan että nuudelit ovat kypsiä.
- Lorauta kastike joukkoon, jatka paistamista 1 min.
- Pyörittele kevätsipuli ja mungopavun idut joukkoon, paista hetki pannulla.
- Tee pannun reunalle tilaa, lorauta siihen 2 rkl öljyä ja paista siinä kananmunat. Kun munat ovat lähes valmiita, sekoita ne nuudelien ja tofujen joukkoon.
- Melkein valmista. Ota vielä pannu pois liedeltä, ja ripottele päälle paahdettuja pähkinöitä.
- Aseta ruoka tarjolle lime lohkojen ja mungopavun itujen kanssa.
- Korianterin rakastajana, lisäsin itse vielä päälle kunnon kasan korianteria
Sitten ei muuta kun ääntä kohden, hyvää ruokahalua!

Suvin matkassa matkajuttuja pääset seuraamaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa
Vastaa